RSS

golf, mahu main golf kah???

suatu petang yang damai, aku sampai ke pekan tampin untuk mencari sebatang kayu golf lama. Saje teman SS cari kayu golf second hand.... tak sangka jugak pekan tampin yang ala-ala pekan cowboy ni ade kedai jual alatan golf milik seorang dato'..... Kedai tu tingkat 2 mmg banyak jual koleksi kayu golf 2nd hand dan yang baru. melihat keadaan kedai yang agak berterabur.... jurujual menyatakan sedang mengemas untuk berpindah lokasi di ayer keroh.... owh dah dekat la tu.... dekat dgn padang golf ... kat ayer keroh setahu aku ade tiara dengan akcc je... Dikesempatan itu SS sempat menyambar sebatang kayu golf baru yang berharga dlm RM200/++ harga promotion katanya

Aku sdg berjinak ke dunia golf kah? Yg pasti aku xpenah tau ttg sukan itu. Satu btg kayu golf original berharga ribuan ringgit dan secondhand pun leh dpt ratusan ringgit....jangan tak tau kayu golf punya jenis yg pelbagai, yg panjangnya, yang pendeknya, yg buat pukulan dekat lain, yg pukulan jauh lain... Banyak jenama dan amat mahal sekali...

Selepas itu kami menuju ke driving range akcc atau ayer keroh country club dimana SS punya acess beriadah disitu......tujuannya hanya satu mengetest kayu golf terbarunya......50 bijik bola golf dibeli dgn harga rm3 dan pukul sejauh mungkin dirange akcc tersebut........

Aku nak berjinak ke sukan golf tu tidak mungkin...... harga membership sangat mahal.... harga membership dalam puluhan ribu...huhuhu baik aku beli rumah.....Di driving range akcc ada 2 tingkat... ditingkat kedua xde la ramai org tapi apa yang aku perasan yang agak2 amatur suka duduk tingkat kedua......Ramai org kaya2 termasuk cina2 kaya2 yg ada kat situ...

menurut cerita SS, pemain pro golf mempunyai acess ke mana-mana padang golf serata dunia... huhuhu best tu.... tapi nak jadi pro susah... banyak tournament kene take part dan yang penting kene menang......Nnt aku citer lagi ttg golf.... adios


Nota kaki : SS - sapa-sapa saje
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...