RSS

Resipi makanan si pemalas Atkin


Assalamualaikum...
Nampak sedap tak salad Intan ni... Ha, ini lah gara-gara Atkin... Nak makan tak tau nak makan apa... beli salad basuh tuang mayonis.. bubuk black pepper sikit dah ngap.... Rasanya huhu tak payah la nak citer... Bolehlah tuk tahan tekak ni... Lebih-lebih lagi Intan ni bukan suka makan sayuran... Kalau makan pun cenoed je.... Tapi favourite kangkung la... 

Ha, yang kat atas tu ade sosej comel kan... yang tu sodap... so haruslah yang tu habis dulu kan... Tapi demi nak kan shape yang dulu-dulu dan berat yang dulu-dulu kenalah berkorban...
Intan pun nak join adventure trip next year so kenalah fit kan.

update menu hari ke2

breakfast - tomyam seafod semangkuk/ telur mellet
lunch - ikan sembilang /ayam kari / sayur kangkung/sosej 2 ketul
dinner - ikan parang goreng
supper -ikan parang asam pedas/telur ikan

BAGUSNYA

Intan tak makan nasi tapi mcm karbo pada kuah2 ikan/ayam bagai tu macam tinggi je kan... Intan sudah mula pagi-pagi ke toilet dengan syarat minum air banyak... sebelum tidur dan selepas bangun tidur minum air dulu... tak mengantuk pun walaupun makan banyak.. Lepas tu Intan pergi tesco shopping so banyak lah berjalan... Yang bestnya berat Intan turun ke key gie

TAK BAGUSNYA

Intan harini sakit pala pulak... Tapi tak sure pasal atkin atau stress kerja... Lagipun Intan tidur tak cukup.. Biasalah awal bulan banyak kerja

Update berat : 84 kg

Stok makanan seminggu Intan dah beli tapi mengenangkan minggu depan Intan akan ke Sabah bercuti bersama famili macamana Intan nak menikmati makanan seafood yang serba sedap besar murah kat sana.... huhuhu... dah le apartment Intan nanti kat sebelah pasar basah ... Mesti mak Intan excited giler nak memasak nanti... harap2 Intan terus istiqamah dan berteguh pada atkin.... say no to CARBS!! for dis momment la kan...

daa korang



Induction : FIRST day


Assalamualaikum
Wah... menarik tak pic intan ni... ini mmg tempat favourite nak mkn satay siang2 hari.. nntikn entry intan ttg tempat ni okey
Harini nk cerita tentang diet intan... memandangkn intan bakal berkahwin so xnk lah nmpk lebih besar dari bakal suami... so intan nak start dengan atkin...
Korang nk ckp ape2 korang punya pasallah sebab intan rasa perlu untuk kurangkan at least 20kg agar boleh start jogging, jungle trakking dan buat aktiviti2 yang lain... kalau tak start memang la susah... ibarat bawak beban dgn lemak2 berlebihan ni... kalau da hilang lemak2 ni barulah intan boleh berdiet yg sihat
Oklah menu hari 1 ni mcm carca marba sikit sebab... intsn xsempat beli stok makanan lagi...huhuhh

Breakfast
Nuget 6 ketul
Ayam goreng seketul
Air kosong
Lunch

Ikan kembung kukus
Ikan kembung asam pedas
Air kosong
Dinner

2 biji Omelet
Ikan kembung kukus
1 Grill chicken
2 Patty chicken goreng
Air kosong

Bagusnya
Intan tak minum air manis
Karb kurang tapi myb lebih 20g
Intan tak letih/sugul

Tak bagusnya
Banyak bergoreng berminyak
Kuantiti macam banyak je... sebab nak elak lapar je ni
Mungkin makanan ni byk kolesterol..huhu
Ayam goreng intan tak buang kulit... sebab nmpk yummy sgt
Intan mkn patty tu dlm pukul 10 mlm msksudnya lewat
Intan minum air xcukup 3 liter...owh susahnya
Intan xpegi toilet pun hari ini.... kena byk minum air ni... klu dulu hari xmisss... haha
Berat hari ini: 85kg
Harap2 esok sempatlah nk beli stok makanan sbb xlarat nk mkn telur je ni...
Doakan intan yg terbaik okey...
Thanks... daa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...