RSS

Resipi makanan si pemalas Atkin


Assalamualaikum...
Nampak sedap tak salad Intan ni... Ha, ini lah gara-gara Atkin... Nak makan tak tau nak makan apa... beli salad basuh tuang mayonis.. bubuk black pepper sikit dah ngap.... Rasanya huhu tak payah la nak citer... Bolehlah tuk tahan tekak ni... Lebih-lebih lagi Intan ni bukan suka makan sayuran... Kalau makan pun cenoed je.... Tapi favourite kangkung la... 

Ha, yang kat atas tu ade sosej comel kan... yang tu sodap... so haruslah yang tu habis dulu kan... Tapi demi nak kan shape yang dulu-dulu dan berat yang dulu-dulu kenalah berkorban...
Intan pun nak join adventure trip next year so kenalah fit kan.

update menu hari ke2

breakfast - tomyam seafod semangkuk/ telur mellet
lunch - ikan sembilang /ayam kari / sayur kangkung/sosej 2 ketul
dinner - ikan parang goreng
supper -ikan parang asam pedas/telur ikan

BAGUSNYA

Intan tak makan nasi tapi mcm karbo pada kuah2 ikan/ayam bagai tu macam tinggi je kan... Intan sudah mula pagi-pagi ke toilet dengan syarat minum air banyak... sebelum tidur dan selepas bangun tidur minum air dulu... tak mengantuk pun walaupun makan banyak.. Lepas tu Intan pergi tesco shopping so banyak lah berjalan... Yang bestnya berat Intan turun ke key gie

TAK BAGUSNYA

Intan harini sakit pala pulak... Tapi tak sure pasal atkin atau stress kerja... Lagipun Intan tidur tak cukup.. Biasalah awal bulan banyak kerja

Update berat : 84 kg

Stok makanan seminggu Intan dah beli tapi mengenangkan minggu depan Intan akan ke Sabah bercuti bersama famili macamana Intan nak menikmati makanan seafood yang serba sedap besar murah kat sana.... huhuhu... dah le apartment Intan nanti kat sebelah pasar basah ... Mesti mak Intan excited giler nak memasak nanti... harap2 Intan terus istiqamah dan berteguh pada atkin.... say no to CARBS!! for dis momment la kan...

daa korang



0 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...