RSS

2 days in PDB trainin centre




Aku baru pulang dari pdb trainin centre untuk ikuti program isis refesher for dealers dan apa yang aku akui, aku antara peserta yang paling berpengalaman dalam isis dan aku mengenali ramai mereka2 yang bergelar dealers, wife dealers dan supervisor dalam pengurusan stesen minyak petronas..... ini adalah intipati aku di sana...
16/02/2011
7.15 pg- sampai ke seksyen 26, rehat
8.00 pg- check in dan sarapan
9.00 pg-kelas bermula dgn mr chan tentang inventory adjustment,receiving dan returning
11.00 pg- minum pagi
12.00 pg latihan penggunaan pdt,receiving dan returning
1.00 tgh- makan tengahari dan rehat
2.00 ptg- belajar penggunaan isis, back office dan point of sale bersama en azam
4.00 ptg- minum petang
7.00 ptg- kelas tamat. makan dan rehat
9.00 mlm- tidur

pada hari kedua, sedikit berbeza kecuali bab makan2 la.... kite pergi ke stesen petronas seksyen 26 tuk tgk lebih lanjut tentang penggunaan isis, rtkh, rtjh agar kami faham apa prlunya dokumen2 seperti itu... selain itu en chan juga menerangkan lebih lanjut tentang promosi dan cara2 mengkeyin kan product2 terlibat dengan promosi... seronok bila kita boleh mengaolikasikan kemudahan komputer dgn sepenuhnya..... lebih menyeronokkan en. chan dan en azam adalah tenanga pengajar yang sangat peramah dan seronok berada di bilik isis bersama mereka... seolah2 kite sdg menjaga stesen kita sendiri di dalam bilik isis tersebut.. ini adalah bilik server aku sendiri...

aku berkumpulan dengan isteri seorang dealer dari pss taman pelangi semenyih.... kak azizah memang tak banyak tahu tentang sistem memandangkan perninagaan beliau dan suami bermula bulan 7 tahun lepas..... dia banyak bergantung pada supervisor tuk urusan2 stesen..... aku gembira dapat bertukar2 pendapat dengan dealer2 dan ahli keluarga dealer kat pusat latihan tersebut......

semoga aku dapat praktikkan setiap apa yang aku pelajari di sana.... amin

temuduga... My first prepared interviu

mari berinterviu

Disebabkan aku adalah dikira boss jadi aku kene hire new staff.... aku amat mengharapkan aku boleh berlagak hebat dpn budak2 baru ini..... memang hebat pon... aku interviu 2 org.... sorang bernama ramlah dan sorang bernama wadiana....

mula2 agak risau sebab xde pengalaman menginterviu tetapi bila fikir aku ni ade gak muka bengis so aku buat2 garang lah..... so far ok aku pun dah bagitau apa yang sepatutnya tugas2 mereka dan aku kira interviu ni berjaya.. antara tips yang aku buat ialah preparation...... memandangkan aku menginterviu tuk jawatan juruwang so aku xperlulah resume atau sijil2 kelayakkan mereka ni.....

1) fotostat ic...
2) sediakan senarai gaji
3) tekankan tentang displin dan syarat2 percubaan
4)berbuat secara tegas
5)tunjukkan keyakinan pada syarikat
6)minta pandangan dan pengalaman mereka
7)berjanji akan menghubungi jika berjaya

ok tu saje....

Intan blogging lagik.....



Biar betikk.. hahaha... Intan yang sibuk sakan nak berblog lagik... ntah sampai ke mana la blog ni... keje melambak tunggu turn jek nak disiapkan... ade plak masa nak berblogg... bak kata seseorang... asyik sibuk je, bila lak tak sibuk...... Hampir setahun aku tinggalkan blog ni.... terbiar, memang saje je pun padahal password pun dah lupe.... tapi sekarang aku dah dapat semangat baru.... Aku nak mendirikan empayar sendiri..... hehehe.. macam nak jadi maharani filem kungfu cina lak..... maksudnya dalam bidang bisnes yang intan ceburi...... pasal kawen tu lom lagi la kot, bukan emapyar keluarga........ semakin hari semakin aku temui macam2 pengalaman.... jumpe macam2 orang dan yang paling seronok, aku mula jadi berani......







chaiyok
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...