RSS

Hari yang ntah hape-hape



Ok aku memang selalu terlupa dan harini paling ntah hape2.....firstly, da lambat buat payment kt bank sebab kerja yg melambak pastu bergegas petang tu tp bank pun tutup.... Nk bayar cash duit xde dah terbank-in pagi td atas urusan lain.... Terpaksa bukak cek tp pen xde nk tulis n autograph, mintak kat safe guard pun dia xde pen...hangin aku, hanya sebab tak ada pen penat aje aku g bank.... Smlm waktu mlm pun pegi bank yg sama bwk cash tp mesin sume out of service.... Tensen makcik

Lepas tu nk ke bank B nk bank in cheque.... Sesampai je cek tertinggal kat opis.... Balik opis balik, tergerak tuk call Health Care Centre for my appoinmnt.... Seriusly aku lupe bile appoinmnt treatmnt aku....semalam diorg call aku xangkat sbb busy layan customer... That girl dari centre tu ckp pukul 5.30 ptg hari ini juga appoinment aku n suruh aku dtg sbb last appoimmnt aku xdpt dtg.... Bergegas aku kelamkabut nk ke sana sbb masa tu sudah pukul 5.15ptg... Sampai je sana aku check dan tgk fail aku xde, rupenya diorg dah salah nama.... Zulaiha and zuraida dgr lebih kurang je..... Aku balik semula dgn perasaan hampa....

So, kelamkabut aku ke sana ke sini... Last2 aku sedar urusan aku petang ni sume tak dpt diselesaikan....Moral of the stori.... Bwk2 la bertenang....


Afiqahku sayang....

Assalamualaikum...
Entry harini tentang my beloved sister Afiqah....
Suatu hari afiqah ditinggalkan keseorangan di rumah kerana kakak dan abangnya serta ayahnya bekerja dan ibunya ke majlis khatam al-quran tidak jauh dari rumah mereka..... sedang ibunya berada dimajlis itu tiba-tiba bekalan elektrik terputus.... ibu merasa sangat risaukan afiqah yang sendirian dirumah kerana rumah kami juga akan terputus bekalan elektriknya.... Almaklumlah, afiqah anak yang istimewa..... nak ditinggalkan majlis agak kurang manis kerana giliran ibu membaca al-quran belum tiba lagi....

Risau juga kalau-kalau afiqah keluar rumah mencari ibu dimana-mana saja, dan risau juga andai afiqah menjerit keseorangan dirumah akibat ketakutan walaupun bekalan elektrik terputus di waktu siang hari.... risau juga andai rumah dimasuki pencuri dikala itu....namun apa yang memeranjatkan ibu lagi.... satu panggilan telefon diterima dari rumah ke telefon bimbit ibu.... Siapa pula yang telefon... bila diangkat satu suara kedengaran "mak, elektrik rosak"... Alhamdullilah Lega hati ibu.... afiqah sebenarnya mampu membuat panggilan telefon itu dan yang menariknya dia sebenarnya menghafal no telefon bimbit ibu..... Inilah adik ku yang aku sayangi.....ibu meminta afiqah duduk diam-diam di rumah sampai ibu pulang....

Sekian inilah ceritaku tentang adikku yang istimewa ini.....


Day 6 : HarbourTown Shopping Time



Salam .....
Intan nak mintak maaf atas kelewatan sambungan trip Gold Coast... memandangkan pc mempunyai masalah ditambah kerja opis yang tak penrnah selesai maka dengan itu, virus malas menular dengan cepatnya.... tapi hari ini intan cuba untuk menyambung hari ke 6 Gold coast.. kami pergi shooping di harbourtown ... so dari Santana Holiday Resort kami menaiki bas translink..

Oklah citer pasal harbourtown tempat shopping ni ala-ala... JPO (Johor Premium Outlet)... tapi banyak gak branded item yang xpenh dengar..hihihihi.... tapi ade jugak yang bukan branded item yang ade.... tumpuan aku ke kedai levis... erm..memang nampak menarik...

Nak citer lebih-lebih xyah kot sebab sini sopping jek.. pada yang kaki shopping serbulah sebanyak mana yang boleh... so intan hanya dapat beli ladys boot, t'shirt dan beberapa item yang xingat sangat.....

sebelum pulang harbourtown dilanda hujan yang agak lebat jugak.... so kitorang takde la lama-lama sangat kat situ pusing 2 ke 3 round so lepas tu balik la...naik bas translink jugak..... Pengalaman masa kat harbourtown ni memang best... Teringat sangat dengan keramahan orang australia.... Setiap kali nak serve customer kat cashier mereka akan menyapa kita dengan baik sekali, tak penah rasa jemu dan penat... berbaris ayat keluar dari mulut mereka....

Hai, darling how are you today...
owh you looks cheerful...
is this the only one you wanna to pay
Do you want to add some fragnance or keychain  5 dollar only
No...owh, nevermind ...
Just 20 dollar, darling...
thank you, have a pleasant day
Please come again

Ada sekali masa Intan kat toilet ade lady ni nampak Intan tengah betulkan tudung...tetiba dia menyapa.... memuji kulit Intan...wakakakaka takde la cantik sangat kulit aku ni..... tapi yelah orang dah puji terus rasa blur blur dan speechless... just cakap thanks....

Korang jangan risau tempat solat memang disediakan cuma kena amik kunci dikaunter pertanyaan.....
Oklah, sebelum balik kami ke Surfer Paradise tuk membalun souvenir dan makan kebab Ali Baba...

ok see ya


Membebel kosong...

Lamanya tak berblog.... Skrg ni terlalu banyak kerja lepas tu, banyak perkara yang jadi......



Bermula cramp kaki maka hampir sebulan tidak ke gym... Diikuti kecederaan MABEL yang tetiba perlu ditukar itu ini, keluar duit lagi... Agaknya MABEL jeles tengok aku dok survey2 n test drive BMW 3series.... Bukan nak beli pun sesaje je.... Tapi tensen jugak dgn tokey kedai kete tu..... Ade ke dia ckp org jual sayur kat pasar pun pakai camry.... Apa kelas camry, erm... Mak aku pakai camry la sengal.... Nak kutuk camry pun berpada2 la... At least camry, ada value dari BMW yang jatuh value saban tahun....

Cerita seterusnya pasal beauty.... Oklah, aku g beauty workshop kat hotel sri costa Melaka... Niat sesaje je, sbb yang over excited staff aku.... Sejak tu, aku pulak terkena balik. Dia asik sound aku balik kalo aku tak bermake up ke office..... Aku bukan xsuka make up... Cuma nak kelihatan cantik tanpa make up macam maya karin dalam iklan inner shine tu....
..


Samalah macam aku, cinta bukan lagi keutamaan..... Kerja dan hidup, amal ibadat tu lebih penting... Mungkin bagi orang.... Aku tak rasa nikmat dunia..... Memang pun sebab dalam umur macam aku... Aku sepatutnya sudah memandu SLK350 2 pintu kat Australia, dah ada apartment kat new york city ataupun aku dah menjadi icon kepada remaja2 atas komitmen aku dalam perniagaan tapi aku dah buang masa yang sangat banyak pada cinta..... Benda paling tak berbaloi dalam hidup... Biarlah nak cakap apa, Aku xsuka pandang ke belakang lagi... Insyallah aku akan kejar balik semua tu..... Cita- cita aku sebelum umur 40an aku akan mempunyai perniagaan yang berkembang hingga ke luar negara.... Boleh ke yek..... Erm insyallah, kena yakin kan.....

Amin

Hadiah yang tak disangka-sangka

Assalamualaikum...

Pernah tak korang dapat hadiah yang tak disangka-sangka... seperti cabutan bertuah..... korang rasa mungkin 1 dalam seribu boleh dapat tapi akhirnya berpihak pada korang jugak.... So Intan nak cerita tentang satu hadiah yang best sangat yang intan dapat iaitu LCD Sharp 32 " dari Majlis Makan Malam Petronas tahun lepas.....

Cantik tak tv Intan.... Besar tu... Alhamdullilah la ada rezeki... Sebelum ni pernah jugak menang cabutan bertuah adalah dalam 3 kali tapi setakat hamper barang-barang makanan saja.... Yang no 3 tu, pemenang ketiga maksudnya pemenang tv lcd ade 5 orang so nama Intan dipanggil  yang ketiga....

Walaubagaimanapun tv lcd intan ni bukan buat apa pun ... jadi tv my adik tersayang kat dalam bilik dia ... terpaksalah Intan bawak masuk astro tuk adik tengok cartooooonss.... Yelah, Intan ni mana ada masa nak tengok tv.... Rezeki kau la adik....

Pic bawah ni kenangan dapat hadiah cabutan bertuah......Owh yang baju macam rainbow tu Dee (Sitkom Jangan Ketawa) yang berlakon maknyah... biasalah pengacara serba boleh la katakan

oklah, nanti kita sambung lagi

Coconut Shake Klebang

Assalamualaikum....
Lamanya intan tak berblog..... sibuk sikit ni... ni pun sambil-sambil mengurus fail opis sambil siapkan 1 entri tuk bulan Mac ni... Almaklumlah kedai online Intan tak on lagik....

Lepas pegi majlis wedding , Intan dan sorang staff pergi Klebang Coconut Shake... Memang dah lama nak pergi tapi baru hari itu berkesempatan.... Tempat ni memang wajib datang kalo korang outsider tau... Sebabnya air kelapa sini pekat, likat dan maveles....

Korang bayangkan nak buat 1 jenis air itu memerlukan 6 orang berada di kitchen air... yang korek isi kelapa lain, yang blender lain yang scoop icecream lain... yang basuh cawan lain.... erm.... memang pantas mereka buat kerja.... Nak makan-makan pun ade... nasi lemak dan kuih muih sume tu memang sedap..... so kalo nak minum-minum petang tu memang ok sangat lah....

so intan order 4 gelas coconut shake tuk 2 orang dan harganya RM2.00 segelas sahaja... owh kitorang tak makan-makan sebab baru lepas makan nasi minya kank..... nak tunggu air ni ade lah dalam 30-40 minit... memandangkan intan duduk dekat dengan kitchen buat air tu so ade la dengar jugak perbualan pekerja dan seorang customer yang nak tapau extra air... dia cakap... maaf encik kene tunggu dulu sebab ade 30 gelas nak siapkan lagi...huh... banyak giler.....

dikesempatan itu jugak pekerja tersebut ade jugak memberitahu pelanggan jangan makan dulu sebelum air sampai... sebenarnya bukan ape... air sampai lambat sebab terlalu banyak permintaan... kalo makan dulu tetiba tersedak, air pulak tak sampai lagi tak ke masalah......

oklah... lokasi coconut shake ni berdekatan stesen minyak caltex klebang, yang khas untuk tapau memang gerai tepi jalan tapi yang nak makan minum kene masuk dalam sikit........ nanti intan review lagi


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...