RSS

Majedda Bryani Ujung Pasir Melaka

Salam korang,
Korang suka makan nasi beriani tak? Kalo tanya intan jwpannya 'TAK SUKA'... memang Intan tak suka, beriani ke, nasi Arab ke memang tak suka... Intan lebih suka makan Chicken McDeluxe Big Set... hehehe.
Teringat dulu masa family Intan buat open house catering nasi bryani ni sikit pun Intan tak makan sebab memang xsuka.....Tapi suatu hari, Intan termakan kat restoren Majedda ni. Terus jatuh cinta dengan nasi bryani... Korang tengok pic bawah ni menyelerakan tak...


Kat sini ada banyak pilihan daging ke ayam ke kambing ke... Macam Intan suka ayam goreng... tapi korang nak masak kurmak ke, masak merah ke, tanam ke ape-ape lah... boleh je. So entri ni just nak inform... salah satu restoren yg buatkan intan suka makan nasi bryani.... Lokasi dekat Ujung Pasir Melaka berhadapan dengan Hotel Angsana...(bekas bangunan kpdnkk)








PDB Pra-Selection Program


Assalamualaikum....
Intan ni baru balik dari Kursus pra-selection Program untuk jadi usahawan minyak... Alhamdullilah semuanya ok dan rasa happy sangat dah berakhir program ni... Dianjurkan dekat Pusat latihan PDB dan tempat tu sangat selesa sangat... Makanan pun boleh buat kita gemuk hehehe... sedap la katakan....
Sebenarnya intipati program itu adalah rahsia dan jadual pun tidak diberikan dan apa yang intan boleh katakan menguji persiapan diri kita secara mentally... so perahlah otak sehabisnya.... pada yang biasa dengan dunia perniagaan rasanya tak memberikan masalah besar sangat.....Barisan panel pun ok.... memang banyak memberi idea dan pendorong untuk kita lebih maju.

Doakan intan lulus ke stage yang berikutnya... Kenangan intan kat sana memang banyak dan seronok dapat jumpa kenalan baru dari sarawak, utara dan pantai timur...
Ok... sampai sini dulu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...