RSS

Renovation 2 : looking for nice & safety entrance

Hai semua,
Entry versi iphone harini nk cerita pasal pintu utama... Since rumah Intan pintunya jenis biasa-biasa aje so Intan decide nk cari pintu yang cantik, berkaca, tebal dan yang penting safe dari pencuri.... Intan tak suka pintu utama yang bergrill so ingat nak cari pintu dari kayu jati atau meranti yang tahan lasak.

Kunjungan Intan ke kedai membuat pintu menemukan macam- macam design pintu... Tebal, cantik dan dibuat dari kayu meranti yg teguh... Tapi harganya pun tebal jugak lah... Lebih-lebih lagi pintu utama rumah Intan tu sangat tinggi dan lebar sungguh pun hanya 2 daun pintu sahaja... So harga mesti mahal

So pintu tu nanti perlu direquest dan ditempah, sebab saiz pintu yang bukan standard.. Bila riki-riki harga termasuk semua sekali elemen pintu utama ni total sudah hampir RM4k... Erm... Xpela... Carik tempat lain yg lebih murah.... Atau masukkan dalam kos kurang penting...

0 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...