RSS

Review : The Windmill Station Bukit Beruang Melaka


Hai... kembali kita dalam rancangan ' JALAN-JALAN CARI MAKAN'.. hehehe . Boleh jadi hos tak??  ganti 2 hos yang tak berapa nak best kat TV3 tu... Sekurang-kurangnya Intan akan jujur dengan setiap review makan-makan... Review free la katakan... Oklah, berbalik pada review makan kita hari ini... Intan nak bawak korang makan western Windmill Bukit Beruang Melaka... Sebenarnya restoren ni ada beberapa lagi cawangan tapi kali ni Intan review dekat Bukit Beruang sebab alkisahnya walaupun makanan best tapi service pun kene review jugek kekdahnya...

Nak citer pasal location memang cantik sangat... dekat dengan MMU (Multimedia University) yang sedia maklum ramai pelajar foreign so western is the best choice...Owh korang jangan ingat ni western je... east meet west pun ade..heheheh ala western campur local food kita la kekdah....

Nak citer pasal interior design... Cantik dan tenang amat... Nak studi pun boleh sebab ada perkhidmatan wifi tapi tv takde yekk...nak tengok bola sila ke kedai mamak berhampiran... Bagus jugak, restoran ni concept dia tenang dan nyaman gitu... Waktu siang ke petang, pelanggan pun takde la ramai mana tapi... bagi Intan order sampai sangat lambat.... Perut dah berkeroncong lagu Issabella pun masih belum sampai makanan yang kami order.... 


Oh dak girl menjadi peneman Intan makan-makan kali ni... Seronoklah dia dapat makan free.... tu yang senyum sampai mata tertutup tu... Tapi memang sesuai nak berborak sakan memandangkan tempat pun dah selesa sangat. ..


Akhirnya minuman kami sampai dulu... Vanilla oreo milk shake dengan orange juice.. Milk Shake Intan punya...memang sedap... kering tekak yang lama menunggu ni.... Orange pun pekat likat... bukan jus cordial hoccay....

Kalau kami lalu waktu malam tempat ini memang selalu penuh, bukan saja dengan student-student tapi family pun suka makan kat sini... Jangan kata couple, double, triple pun ade..ahaks.... 
Tapi yelah Bukit Beruang sekarang ni macam-macam ada... nanti Intan nak try nasi Arab kat Bukit Beruang pulak.....


Inilah makanan kami.. akhirnya kunjung tiba juga... Double sirloin set untuk Intan dan Meat+lamb set untuk dak Girl... Erm.. memang happeninglah dalam pinggan besar tu... Oh ya, kami pesan mushroom soup as add on .... Kelazatan boleh tahan... sedap... portion banyak dan puas hati....so kami makan dengan gembira hingga terpaksa tapau sebab tak habis.... Pada Intan harga kira ok la jugak.... yelah, makan western stick double pulak tu total semua lbh kurang RM60.00 tapi kalau ada promotion memang murah... Macam Intan just bayar RM32.00 sebab ada free one main course dish dan mushroom soup... 

Overall Intan bagi 7/10 kerana service layanan yang agak kurang ... Kadang-kadang letih jugak dok angkat tangan nak panggil staff yang sibuk borak sakan sesama mereka.... Makanan memang sedap.... amat berbaloi... dan visa mastercard diterima okey... So sesiapa nak cuba boleh ke The Windmill Station berdekatan... atau boleh ke websitenya The Windmill Station

The Windmill Station (Bukit Beruang) Sdn Bhd
25 & 27 Pangsapuri Ixora,
Jalan Bukit Beruang,
75450 Melaka.
Phone: +606 233 1145
            +6016 661 2792

0 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...