RSS

OSBON the champion


Salam....
Korang mesti dah tau keputusan MAHARAJA LAWAK MEGA AKHIR malam tadi kan... Aku tetap nak hupdate walaupun da suam-suam sikit la.... Pada mulanya saingan OSBON dan BOBOI memang sengit... Mana taknya sama-sama lawak...sama terhibur OSBON lebih kepada jenaka klasik dan biase tetapi BOBOI lebih up to date... Tapi bila kite sebut OTAI pastinya OSBON lebih otai.... Kemenangan ini amat bermakna buat mereka berdua selain membawa pulang wang tunai RM350,000.00 serta trofi mereka juga membawa karier mereka pergi lebih jauh.....

Siapa sangka OS dan ABON akan ke kaca tv semula setelah agak sunyi dari dunia seni.... Semoga kemenangan ini menjadi pemangkin bukan untuk mereka saja tapi pelawak-pelawak yang ada kat Malaysia ni.... Persembahan bersahaja dan lawak jenaka yang mencuit hati menjadikan juri dan rakyat Malaysia memilih OSBON sebagai pemenang...... (semasa nama pemenang dipanggil Mr OS nampak sangat terkesima macam terkejut pun ade yelah zaman mereka dulu mana ada pertandingan lawak2 ni)... Bagi Abon pula yang aku klasifikasikan memberi kredit yang lebih pada OSBON, dia memang lucu setiap baris kata-kata abon akan menggeletek hati penonton....

BOBOI pula tidak kurang hebatnya tapi mungkin rezeki tidak berpihak kepada mereka.... Membawa pulang RM250,000.00 serta trofi.... Tidak dinafikan Afdlin dan Haron telah mencipta jenama atas nama BOBOI.... menarikkan... dari situ dah nampak cabang bisness mereka... bagus mereka ambil peluang ini.....

SAEHU (ketiga) dan SYOK (keempat) pula bukan xbagus... ada turun ada naik..... apapun mereka turut membawa pulang wang tunai dan trofi tajaan astro... Syabas kepada mereka.....

Apapun lawak jenaka untuk rancangan ini telah menyatukan kami sekeluarga.... menonton beramai-ramai.....dan bergelak-gelak sakan... Pasal kontrobersi afdlin-chef Wan, adlin-chef Wan aku xmo ulaskan kat sini.... Sebab entry ini hanya untuk review rancangan MAHARAJA LAWAK MEGA malam tadi.... Tahniah Buat Pemenang

Link Blog to Twitter and Facebook


Assalamualaikum...
Entry pendek hari ini....
Kerja bodoh aku yang serba terluang ini ialah menglinkkan blog ke facebook dan twitter dan melinkkan twitter ke fesbook.... sebab sekarang aku xrajin bukak facebook tapi nak update jugak walaupon malas... camne tu??

Intan ade akaun twitter ke? macam pelik... Sape yang follow??? Hihihi aku xtau sangat pasal mende ni tapi aku sesajer je.... sape yg follow pun aku xkenal macam aku cakap tadi aku sesaje je..... So inilah yang aku buat.... Untuk pengetahuan semua entry ini ditulis untuk mengetest je bukan saje sangat nak bagi info.....jahat kan aku.... kalo nak info carik kat goggle berlambak orang bagi tutorial.....
Kalo tanya aku aku bagi guideline simple sesangat la.... macam ni je

1) Bukak akaun facebook dan twitter tapi jangan signout
2) klik sini twitterfeed.com
3) Buat akaun... kalo takmo klik openid je so korg pilih lah akaun korang nak gmail ke, yahoo ke, blogger ke pilih la ...xkisah
4) ikut step tapi yang penting masukkan blog korang tu macam ni http://namablog korang.blogspot.com /feeds/posts/default

cthnya
http://intanzulaiha.blogspot.com /feeds/posts/default

5) lepas tu verify akaun twitter korang dan facebook jugak
6) DONE... korang dapatlah dashborad twitterfeed macam pic atas ni

Masalah aku mula-mula ialah camne nak verifykan twitter dan facebook kat dalam twitter feed ni..... Cara mengatasinya masalah aku tadi tu ialah dengan mengklik twitter, klik no 2 (authenticate twitter).... so computer akan carik account korang (sebab tadi aku xkasi korg signout kan)... lepas tu korang klik twitter yang atas tu no 1... ada nama korang kat bawah twitter account so klik nama korang tu pastu baru klik create service.... pastu dia akan pegi yang sebelum nya... pastu buat facebook pulak.... yang ni same je.....

Oklah yang lagi satu tutorial menglinkkan twitter ke facebook satu aku citer di entry kemudian

Oklah selamat mencuba....

My Rejected makan-makan : My asam Pedas Cafe & Ikan Bakar


Salam...
Sorry guys sbb buat entry yang xbest harini.... Tapi aku memang sangat tak puas hati dengan service kedai makan seperti di atas..... korang nak tau kat mane..... kalau pergi bandahilir, kedai ini terletak di belakang kapal samudera... di dataran samudera @ dataran sungai Melaka..... kedai paling hujung.... Nak koordinat gps ke?? tak payah la...... Kenapa aku xpuas hati aku akan cerita kat sini.... Bukan nak condemn bisnes orang tapi aku tak suka orang bernIaga yang macam hampagas ini..... Aku orang Melaka dan aku suka makan-makan kat Melaka dan aku ada right beri review tuk kedai makan yang aku pergi.... aku blogger kan... so kalo ade yang sentap lain kali treat customer baik-baik....

1) Meja kotor tak berkemas
Aku sampai dengan my fren Wawa dan adiknya pukul 12.00 tgh malam (SETAHU AKU KEDAI NI TUTUP PUKUL 2PAGI).... Meja kotor ni aku xkisah sangat... mungkin kejap lagi diorang kemas..... tapi masalahnya semua meja kotor gila.... sampaikan aku terpijak muntah ntah sape-sape ...eeeeee tolonglah jangan malukan orang Melaka dengan tourist yang datang..... meloyakan... tapi aku masih boleh tahan... Aku pergi ke meja makan lain yang banyak lagi....... walaupun sama gak masih kotor tak berkemas.....

2)Karaoke
Dalam hal ni..... aku xkisah sangat la.... sebab ade orang suka karaoke..... walaupun bunyi kuat masing-masing punya suka tapi aku xberapa suka susah nak berbual dgn kawan aku so aku tukar tempat lagi ke tempat jauh sikit dari tempat karaoke tu....(Walaupun diorang pasang lagu je, xde orang nyanyi... dangdut tu) so tukar tempat lagi

2) Tiada orang amik order
Hampir 10 minit berlalu tiada sesiapa yang amik order.... masing-masing buat-buat sibuk.... buat-buat tak nampak customer datang.... yang nampak pun pun buat bodoh je.... siap borak2 ketawa2 tapi customer datang buat bodo jek... Adik wawa yang sibuk pergi jalan-jalan tengok kapal samudera amik gambar bagai dan datang balik pun order tak datang amik lagi... dari aku tukar meja ke meja lagi satu tu pun order tak amik lagi..... Tapi aku boleh tahan lagi, aku pergi kat kitchen diorg aku datang cari orang yang amik order walaupun kedai tu bukan bertaraf mcd self service tapi aku pergi la jugak.....

3) Paksaan order
Lepas sorang ke sorang aku tanya sapa yang amik order..... aku bertemu dengan seorang pakcik yang kira duit di mejanya.... aku cakap nak order 2 set asam pedas ikan pari dan ikan jenak.... begini lebih kurang dialognya

Aku: Bukak lagi ke? Boleh order ke
Pakcik: Ade lagi, nak order ape?
Aku: Saya nak order set asam pedas ikan pari dengan ikan jenak
Pakcik: Amik kepala ikan jenak lah 2 orang makan sedap....
Aku: saya taknak, kawan saya nak ikan pari saya nak ikan jenak
Pakcik: kepala ikan jenak sedap.... kamu makan berdua la.... pakcik letak dalam satu pinggan
Aku: Masalahnya kawan saya nak ikan pari dan saya xnak kepala ikan
Pakcik: kan kamu makan berdua... sekali kan senang....
Aku: Kenapa susah sangat buat dua set.... kan senang tapi saya nak isi bukan nak kepala
Pakcik: ooo kamu nak isi ke takde la kepala aje ade.... (dia menoleh dan bertanyakan kepada jurumasaknya dan memang konfem tak ada)
Aku: Ok saya nak ikan kembung..... kawan saya nak ikan pari
Pakcik: Ikan kembung ade la....

Masalah kat sini kenapa nak paksa aku makan kepala ikan berdua dengan kawan aku... kalo takde cakap aje takde...... lepas tu bagi la set makan macam biase bukan makan sekaligus asam pedas tu sbb kitorang pun makan jenis ikan yang berbeza... Dalam hal ni Customer tak boleh dipaksa nak makan ape.....

4) Angin kuat
Sekali lagi aku pindah tempat sebab kanopi tempat yang aku duduk macam nak terbalik tapi takpe lah.... xkisahlah banyak pun tempat kosong cuma meja kotor jelah... nanti konon2nya diorang bersihkan lah tu..... Aku pun nampak pakcik tadi bangun dari kerusi meja kira-kira dia... betulkan meja yang ditiup angin dan tutup kanopi kecil itu (Yelah kalo jatuh timpa orang kan masalah)

5) Order air
Dalam lebih kurang 5 minit....Aku ke kitchen sekali lagi untuk order air sebab tadi aku lupa nak order air (pakcik tu pun patut tanya la aku nak minum ape kan...)... sekarang pakcik tu xde dan aku bertanyakan dengan siapa aku nak order air.... masalahnya orang situ nampak aku buat-buat xnampak... buat2 tak dengar aku tanya... dah macam peminta sedekah je aku ni cari orang amik order... dari aku cakap dengan lembah lembut sampai lah aku terpekik-pekik takde sapa nak amikkan order air aku, Lepas tu aku tegur sorang budak buat air.....Ini lebih kurang perbualan aku dengan budak buat air...

Aku: Adik, akak nak air milo ais, nescafe ais dengan teh tarik meja hujung sana yek....
Budak: Saya bukan amik order, kak
Aku: Dengan siapa akak nak amik order???
Budak: akak pergi sebelah ni
( aku pergi.... tengok budak yang sama tu ade lagi, xde orang lain amik order) sebenarnya tepi stall tu aje, mula-mula aku cakap depan sekarang tepi tapi dalam tu budak tu aje ade.... budak ni main-mainkan aku pulak..... dia sengih-sengih
Aku dah mula hangin.....
Aku: Siapa yang amik order sebenarnya ni....Aku pergi sini aku pergi sana dari tadi cari orang amik order, susah sangat ke nak amik order....(Suara aku dah satu tempat tu dengar sebab aku dah mula marah.....)
Budak: Sabarlah kak orang ramai ni
Aku: Kepala hotak kau....(Maaf memang bahasa aku kasar sikit aku pun terlepas cakap gak) Kau tengok sendiri ramai kejadahnya..... mana ada ramai..... aku aje dari tadi kat sini.... (Tengah aku terjerit2 seorang budak pembuat air lain masuk dan senyum2 dengan budak tadi.... lepas tu dia suruh aku ke meja pakcik tua tadi amik order dengan sorang budak perempuan.... Budak perempuan tu pun panggil aku

Pengambil order: Akak nak makan ape??
Aku: Bagi akak milo ais, nescafe air, teh tarik... Akak dah pesan makan dengan orang tua yang duduk kat sini tadi asam pedas ikan kembung dengan asam pedas ikan pari......
(Budak tu terpisat-pisat tulis order aku dengan pen yang xde dakwat... dia tukar pen lain...)
Pengambil order: Ulang lagi kak
Aku: Bagi milo ais, nescafe air, teh tarik... Akak dah pesan makan dengan orang tua yang duduk kat sini tadi asam pedas ikan kembung dengan asam pedas ikan pari....ntah orang tu take note ke tak akak xtau la... (nada aku dah slow, yelah orang dah layan kita)
Pengambil order: Assam pedas dah tak ade..... ikan keras lagi... tengok kuah pun takde (menunjuk ke arah kitchen) akak makan goreng-goreng aje la.... goreng-goreng ade
Aku: Takpelah cancel semua....(Aku terus blah.... sebelum kemarahan aku tak dapat dikawal baik aku blahh... sampai ke meja aku suruh kawan aku n adiknya blahh jugak)

Masalah nya kalau tau takde kenapa orang tua tu tak bagitau masa aku order mula-mula tu, nasib baik aku confirmkan sekali lagi kalo tak sampai ke subuh aku xdapat makanan ..... Siap gaduh suruh aku amik kepala ikan jenak tu yang tak tahan.... Tak ke aku buang masa kat situ..... Hati aku dah panas....Aku suruh kawan aku blah dan aku tak akan makan kat tempat ini lagi atau tak mungkin promote tempat ni sampai bila-bila..... Walaupun stall ni kire tumpuan jugaklah sebab berada di kawasan perlancongan dataran sejarah dan dataran samudera..... tapi jangan amik mudah persepsi pelancong dengan servis makanan, kita bayar makanan bukan free....... dan aku boleh bett kalo servis dia memang macam ni pelancong je la yang akan lepak sebab taktau servis macam tu... nak harapkan orang tempatan memang kami boleh cari tempat lebih sedap dan lebih berkualiti servisnya. Aku yang bawa kawan aku dari kl ni pun rasa malu dengan bisnes makan yang macam ni...... Sedap ke tak sedap ke cerita lain (dalam hal ni aku tak tau sedap ke tak sebab aku xsempat makan)... Yang penting servis pun kene baik jugak.... Supaya beri pengajaran.....

SAYANGKAN..... MBMB DAH BAGI BISNES BAIK... TEMPAT STRATEGIK TUMPUAN PELANCONG TAPI SERVIS SANGAT LOW CLASS...... KALAU RAMAI SANGAT PELANGGAN AKU MASIH BOLEH SABAR SEBAB MUNGKIN TAK CUKUP KAKITANGAN... CONTOH MCM AKU MAKAN IKAN BAKAR MUARA SUNGAI DUYUNG MEMANG RAMAI GILA ORANG TAPI MASIH BAGI SERVIS YANG BAIK...... DAN TIDAK KURANG AJAR

Sorry beb atas sebab tak mahu mengeruhkan keadaan aku xnak upload ape-ape pic kedai makan tersebut... Semoga kedai itu success dan dapat memberikan servis yang lebih baik kepada pelancong-pelancong..... Tapi bagi aku sekali sudah memadai.....

Jom makan: MEDAN IKAN BAKAR MUARA SUNGAI DUYUNG, MELAKA


Assalamualaikum.....

Entry makan harini kita ke Medan Ikan Bakar Muara Sungai Duyung.... kenapa makan kat sini kat Umbai tak best kah.... Jawapan aku senang je.... paling dekat..... Tapi kalau nak datang sini reserve lagi bagus... boleh kol owner kedai ni buat reservation dulu.... Jika tidak korang tengok la pic bawah-bawah ni.... Kena tunggu orang habis makan... beratur kerumun reramai sebab limited seat....

Mujurlah adikku sudah membuat reservation makan dapat lah kami meja yang siap beralas dan kami boleh terus order makanan yang berupa kupang masak sambal, ikan bakar pari dan jenak, sotong goreng tepung dan udang bakar, sayur kailan.... untuk makanan kami bersembilan orang tak termasuk si comel zara..... puas sangat makan... dan dalam kategori boleh tahan.... Selain makanan di atas ada jugak nasi lemak dan otak-otak untuk santapan... Minuman kami teh tarik panas almaklumlah masa tu hujan so xelok minum sejuk-sejuk.....

Nak dijadikan cerita kami makan ikan bakar sefamili ni pun sebab ulangtahun kelahiran bonda tercinta.. Puan Badariah binti Abidin....(pic dibawah bersama cucu sulung nya) Harga makanan... tak pasti pulak tapi aku hulur RM50 je kat adik aku yang selebihnya diorang yang topupkan.....


Jangan ingat kat dalam kedai je jem dgn orang yang tunggu meja kosong tapi kat luar pun jem dengan kenderaan yang keluar masuk.... Pic kat bawah ni ada bas yang masuk tapi terpaksa keluar balik sebab terlalu ramai...... dan bas itu menyebabkan kesesakan pada hadapan kedai medan ikan bakar ni..... Mesti hampa orang-orang dalam bas ni sebab dah le xdapat makan ikan bakar lepas tu tersekat pulak nak keluar dari kawasan ini..... Kebetulan pulak hujan masa ini..... Suasana bising hingar bingar jangan cakap lah..... Tapi kami puas hati dengan makanan dan servis medan ikan bakar ini almaklumlah kami customer yang reserve so takde masalah sangat...





Sume makanan habis licin..... sedap la katakan..... puas hati sangat lah..... Aku lak ini first time datang tempat ni.... nasib baik senang cari sebab aku datang separate dgn orang lain (dari tempat kerja)... walaupun mula-mula aku dah sampai medan ikan bakar yang lain.... kebetulan pulak parking aku senang , sebab aku baru masuk ade kereta yang keluar... so depan pintu kedai la aku parking mabel....

Di luar penguasaha kedai dan pekerjanya berkali-kali memohon maaf pada pelanggan yang tidak dapat tempat duduk dan terpaksa menunggu ...... tapi ada juga pelanggan yang still sabar menunggu untuk ditempatkan ke meja yang kosong..... yelah kadang-kadang bukan orang melaka je yang datang... orang kl, penang, selangor , pahang siap serombongan bas lagi... datang bercuti di melaka sempena cuti sekolah... dah sampai medan ikan bakar macam ralat lak nk tinggalkan tanpa makan.....

Lupalak nak cerita... bila hujan lebat kami yang duduk paling tepi ni rasa la tempiasnya..... jadi alihkan meja depan sikit.... bukan saja terkena hujan, angin yang kuat pun boleh buat cawan kertas kami tumbang dan terbang...... so, kenelah isi air banyak sikit xmo kasi terbang.....Jumlah harga makanan kami ialah RM220

Yang best
1) lokasi senang dicari dan dekat dengan bandar
2) makanan sedap
3) servis ok... tak perlu tunggu lama sangat untuk makanan sampai
4) Banyak pilihan ikan dan makanan laut serta makanan sampingan

Yang tak best
1) limited seat.... terlalu ramai sampaikan crowded sangat dan bising
2) cawan kertas.... tak praktikal.... (cawan plastik masih boleh diterima)
3) susah parking.... jalan kecil




Oklah, dibawah ini aku sediakan google map dimana medan ikan bakar itu terletak.... selain agak sedap lokasinya juga dekat takde lah jauh sampai ke umbai nun sane..... Sapa-sapa nak cuba boleh la datang..... Map bawah ini perjalanan dari tol ayer keroh ke tempatnya ok....


View Larger Map


Medan Ikan Bakar Muara Sungai Duyung, Melaka
(Halal)
KM 4-5, Jalan Padang Temu,
Permatang Pasir, Melaka

GPS Koordinat: N211.166, E10216.997

Tel: 012-636 2339 (Pak Azmi)

Waktu berniaga : 5pm - 12am

Day 4 - Tuesday Seaworld Gold Coast

Salam...
Sambungan entry gold coast untuk hari ke4... Hari ini kita nak pergi seaworld.... Ape tempat tu??? berada di dalam lautan kah?? hehehe.... Minta maaflah pengunjung-pengunjungku atas kelewatan akibat kemalasan nak mengingati balik detik kami di sana... bukan ape... cuma malas je...

Bangun intan... jangan malas... huhuhu... tepek dulu pic entrance...


Oklah kita start dengan menaiki bas..... nak dijadikan cerita agak berbeza sedikit nak ke seaworld ni sebab kami kena cari bas translink 748 bukan tx1 atau tx2 seperti biasa... maka ada kekeliruan sedikit di sana..... kami terus dari apartment ke cavill avenue menantikan bas 748... lepas tu kami pelik mana bas ni.... setiap kali bas datang kami jengok nombor maka... atas keprihatinan seorang tua dia pergi ke arahku..... dengan konfidentnya dia suruh kitorang naik bas TX2 siap bawak kami ke hentian bas..... masa tu aku blurr blurr la sbb setahu aku (aku adelah jugak studi map) nak ke seaworld bukan sejalan dgn movieworld atau dreamworld tapi disebabkan org tua ni membantu seikhlas mungkin aku ikutkan la jugak, siap bawak kitorang walaupun dia jalan bertongkat tu.... baik kan orang-orang kat sana.... Aku, Along dah pandang-pandang so abang ipar aku yang masuk dalam bas tanyakan pemandu bas.... Rupa-rupanya kami dah salah hentian kerana ada satu hentian khas yang membawa penumpang terus ke seaworld... tapi kene jalan sikit lah.... Nasib baik kitorang tanya walaupun da membazir gak masa cari bas kat surfer paradise tu.....(tapi pakcik tua itu mungkin dia dengar aku cakap Movieworld sbb dah tua la katakan... kami tetap menghargai pertolongan pakcik walaupun silap direction tu) so aku andaikan orang-orang gold coast menekankan yang penting berhati mulia membantu pelancong asing salah ke xbetul ke pandai-pandai diorang le... hihihi

Sampai ke hentian dinyatakan kami terus naik bas 748 dengan hati riang..... Sesampai saje di Seaworld macam biase orang ramai kerumun entrance....oh lupe nak cerita kami beli theme park tiket di apartment saje... racquel yang uruskan pembelian so untuk seorang ialah aud109.99 ala... kira aud110.00 la.... tiket vip pass ni untuk masuk 3 theme park... Movieworld, Wet n Wild dan Seaworld so... kami ke Seaworld dahulu....



Sesampai di dalam kawasan theme kami rasa kagum dengan kolam-kolam dan tasik buatan yang tersergam.... lepas tu ape lagi kami masuk ke dalam pusat pameran penguin... Comelkan.... kat dalam sini memang sejuk.... suhu dah macam kat kutub la lebih kurang.... platform bawah pandangan dalam air dan platform atas pulak daratan salji untuk penguin-penguin comel ni.....kat bawah tak nampak penguin sebab diorang tak berenang lagi... sume kat daratan so kitorang naik lah kat platforn atas.... diorang bergerak comel sesangat seiring seirama bersama-sama.... suasana dalam pusat tu seakan kitorang kt kutub pulak.... Banyak jugak carta penerangan tentang penguin diletakkan dalam pusat ini... jadi yang mengkaji tentang haiwan ni boleh perolehi info yang berguna..... Haiwan ni memang tak takut manusia tetapi sebagai pengunjung kita tidak dibenarkan mengambil gambar dengan flash.... takut penguin kiut ni terkejut pulak..... layan pic penguin yang comel ini...




Lepas itu kami menaiki monorel untuk meninjau kawasan persekitaran taman tema ni.... monorel ni free je... pusing la berapa kali nak....... memang ada hentian sampai ke resort Seaworld pun masuk pastu keluar dari kawasan Seawold pun monorel ni pusing... kitorang layankan aje.... tapi sambil-sambil tu kitorang ni survey2 dulu la, sebab rasenya kitorang memang xikut showtime....... kat sini ade jugak roller coaster tapi kali ni dak girl xmo naik... so aku dgn abang ipar lah yang sibuk nak naik... ok pic bawah ni pemandangan dalam monorel....



Selepas itu kami turun monorel dan berjalan-jalan lagi dan mendekati satu kolam yang cetek... sambil2 bermain dengan hidupan kecil seperti tapak sulaiman dan sea cucumber (gamat) memang boleh sentuh tetapi dinasihatkan sentuh dengan lembut..... geli jugak bila sentuh gamat tu sebab kulit dia lembut sangat.... tapak sulaiman pulak macam batu.... Sambil2 itu nampak kami beberapa ekor ikan pari yang besar.... Oh kami sudah sampai ke akuarium ikan yang sangat besar sebenarnya..... kami masut pusat ikan tu dan melihat berpuluh-puluh ribu ekor ikan dengan pelbagai specis dan jenis... dan yang paling best Mr Jaws pun ade tau....















Kalo korang perasan kat pic atas ni ade bot kecil.... sebenarnya itu adalah bot lantai transparent so kalo nak naik kene bayar aud10 sorang.... tapi bot ini akan bawak korang ke tengah-tengah akuarium dan dapat lihat ikan-ikan ini lebih dekat lagi...... Best kan... kalo kita tengok macam xmuat aje ikan-ikan ini dalam satu akuarium tapi macamana mereka boleh gabungkan ikan pemangsa dan ikan mangsa...... Mr Jaws tu yang tak tahan asik berenang ke arah pengunjung je..... ikan-ikan kecil pun cantik jugak.... Seperti dalam akuarium penguin...kami tidak dibenarkan memasang flash pada kamera.....

Selepas itu kami keluar dan berjalan-jalan lagi.... sampai la kami di pusat jagaan beruang kutub.... Ada 2 ekor beruang sedang lena..... seperti pusat penguin... pusatberuang kutub ada daratan dan bawah air.... so kalo beruang ni berenang bawah air masuk la ke platform bawah... Kalau dia di daratan naik la ke atas...... besar jugak beruang ni.... jom layan pic....



Beruang sekor dah terjaga.... Beruang ini hidup di kawasan kutub tau.... so kalo masuk platform bawah memang terasa kesejukannya..... ini bermaksud, air kolam untuk beruang ini perlu sentiasa disuhukan sejuk...

oh pic atas ni sesaja ambik pic dak zara... kiut pulak pic ni macam DORA THE EXPLORER... AHAKSSS....Budak ni paling mengeletis bile tengok beruang kutub....

Ok berbalik pada beruang kutub, selepas itu kami meneruskan perjalanan ke tempat-tempat lain..... Menarik jugak tempat-tempat ni sebab banyak rollercoaster tu ... aku dengan abang ipar naik 2 jenis rollercoaster.... tapi yang best roller coaster jet rescue....


Lupalak sedang jalan-jalan menuju ke arah rollercoaster tu kitorang singgah kejap di kolam ikan lumba-lumba.... sesekali ikan ini melompat... comel sesangat..... tengok pic pun tau comel kan...huhuhu... so direct ke tempat rollercoaster

korang tak yah carik aku kat pic atas ni... ni adik aku amik pic orang lain... dia ingatkan aku ade rupenya aku g main rollercoaster yg belakang tu dulu.... Apa yang menarik jet rescue ni...keselamatan dia pada pinggang je.... dia grip pinggang, xde tali pinggang keleder ke pemegang tangan bertutup ke.... so orang yang berbadan super gemokks tak boleh naik kerana takut membahayakan...kalo takat membahayakan dia sorang takpe ni orang lain pun bahaya jugak.... sebab ape masa aku beratur tunggu turn tu ade couple yang badan super big tidak dibenarkan main jet rescue ni.... so both of them kene keluar dari seat tu.....sian jugak yelah dah beratur lama bagai pastu xleh naik pulak.... aku ni walaupun kategori big tapi xdelah sampai xleh naik...hikhikhik.... kene control ni..... Jet rescue ni more to laju je so takde la pusing-pusing terbalik bagai..... tapi tetap best.....jap aku cari video jet rescue ni kalo ade



rollercoaster lagi satu tu pun best gak tapi tak begitu menggerunkan la... harap tinggi je tapi biase2 aje... Korang carik la aku kat ctu ...yang pakai tudung pink pekat... row ke 4... hihihihi... pic dari jauh sbb dak girl malas nak datang dekat-dekat.... yelah... aku dengan abg ipar tunggu turn pun lama gak beratur


Sambil-sambil tu dak girl dah bawak si zara main merry go round.... suke la si kecik tu.... Kami pun dapatkan diorang.... Lepas tu bawah si kecik main keretapi.... Dia ni memang suka kereta2 yang ada stereng ni... ala... macam kite kecik-kecik dulu... so si girl la yang layankan...Seronok budak ni tapi tu la... dah abis round taknak turun pulak... meronta-ronta taknak turun... terpaksa pujuk ajak naik kuda merry go round sekali lagi aduhai si kecik ni.....


amboi sukenyer dia!!!!


Selepas itu hari pun dah beransur petang kami pun dalam perjalanan ke kawasan entrance.... Badan dah letih... solat di bawah stesen monorel berhampiran pusat penguin.... Korang jangan tak tau kat gold coast ni sign untuk 'prayer room' bukan lambang kubah masjid macam negara kita tapi gambar tangan mintak doa.... tapi menarik la... sebab surau mereka bersih dan basin ambil wuduk pun selesa..... sebelum pulang kami tengok aksi stunt jet ski seperti video bawah ni.... duduk2 tengok aksi memang syok..... so layankan lah



Oklah... kami pulang dengan hari yang riang.... Singgah di kedai souvenir cari fridge magnet lagi dan beberapa barangan untuk dibawa balik so... kami shopping kat sini aje.... mostly barang souvenir... Pencarian Ali baba Kebab membawa kejayaan... makan 4 jenis kebab dibawa balik apartment untuk dimakan dinner kami....

So perbelanjaan hari ini ialah aud110.00 untuk tiket .... tiket bas dan barangan keperluan sudah dijelaskan pada episod awal.... aku lupa nak cakap... perbelanjaan souvenir dan makan luar tidak dinyatakan..... so aku malas nak include cume aku masukkan perbelanjaan penting je... yang bab makan-makan tu korang adjustkan sendiri tapi seriusly makanan sini memang mahal.... 1 kebab pun harga dlm aud10.... so total setakat ini ialah aud666 atau RM2071.26... tak termasuk souvenir dan makan luar... makan masak aku da include k sbb grocery yang kitorang beli day 1 aku dah citer... ok ...

Nnt kite nantikan sambung hari ke 5 - MOVIEWORLD yuhooooo

Menangis lagi - Fina AF9


Kebelakangan ini hari asik hujan je... samalah hujan di hati ini. Jom nyanyi lagu ni... ade sedih sikit.. but still good song...

Lirik Menangis Lagi–Fina AF9


Aku terluka
Ku sangka tak mungkin terjadi sekali lagi
Dulu kau kata
Tak mungkin aku kan kecewa
Hatiku akan kau jaga

Pernah ku sangka
Inilah cinta yang terindah dalam sejarah
Apakan daya aku yang menanti pelangi
Mengharap engkau yang pasti

Dan aku menangis lagi
Kecewa untuk sekian kalinya
Dan kisah cinta luar biasa
Habis sorang untuk semua
Kejam dirimu
Kejam dirimu

Aku kecewa pedih
Tak mungkin dapat kau faham sakitnya
Kata-katamu lah punca segala
Cinta kita kau persenda
Pergi kau pergi
Tinggalkan aku menangis lagi

Apakan daya
Aku si bodoh yang percaya kata-katamu
Puas didepan mata
Mungkin engkau lah pendusta
Bagimu hatiku tiada makna

Aku menangis lagi
Kecewa untuk sekian kalinya
Dan kisah cinta luar biasa
Habis sorang untuk semua
Apalagi perlu ku rasa
Aku terlupa

Aku kecewa abadinya
Tak mungkin dapat kau faham sakitnya
Kata-katamu lah punca segala
Cinta kita kau persendakan
Pergi kau pergi
Tinggalkan aku
Biar aku sendiri

Luka aku terus meratapi
Luka-luka kecewa
Dan aku tahu ku tahu (Hatinya)
Dalam hatiku takkan bisa merubah segala-gala

Aku menangis
Aku kecewa lagi untuk sekian kalinya
Dan cinta ini luar biasa
Habis sorang untuk semua
Apalagi perlu ku rasa

Aku terluka, aku kecewa
Tak mungkin kau kan faham sakitnya
Kerna kau lah punca segala
Cinta suci kau persia
Apalagi tinggalkan aku
Biar aku menangis lagi



Sesaat Kau Datang -Ramlah Ram ft SleeQ


SALAM...
Harini aku tepekkan lagu Kak Melah ft SleeQ.... Kalo korang nak tau apsal aku suka tepek lirik lagu ni sebab aku suke lagu itu..... bukan sebab lagu tu tak up to date ke... lagu jiwang-jiwang ke... aku suka je ok....


Lirik Lagu Sesaat Kau Datang -Ramlah Ram ft SleeQ


Verse 1
Sesaat Kau Datang……..
Sesaat Kau Hilang………
Kemunculan dirimu…..
Penuh misteri………..

Verse 2
Kau Mendekat…
Kau Menjauh….
Kau tinggalkan diriku…
Sesudahnya kau membuang
Mencampakkan aku……….

Verse 3
(Alif)


Its not that i dont love you
I just dont want to hurt you
I cant let go of all the good times we share together

(Syarif)
I hate to be cold but i got to let you go

Chorus:
Sungguh kejamnya dirimu….
Mengkhianati cinta yang ku semat di jiwa
Kau hancurkan segala harapan…
Kau remukkan cinta yang telah kita bina…..
Ha….Ha…..Ha…Ha.…Ha…..Ha…

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela……..
Kerna hatiku masih mencintai
Dirimu dengan sepenuh hati…
Tapi ku ikhlas melepaskanmu…
Karena aku manusia biasa…..

Verse 4
(Alif and Syarif)
Nothings easy girl
Nothings easy girl
Aint nothings easy i hope you understand me girl
Nothings easy girl
Aint nothing in this world
Could ever compare to what we had
Whats gone

Repeat Chorus:
Sungguh kejamnya dirimu….
Mengkhianati cinta yang ku semat dijiwa..
Kau hancurkan segala harapan…
Kau remukkan cinta yang telah kita bina…..
Ha..Ha..Ha..Ha..Ha..Ha..Ha..Ha..

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela……..

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela……..

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela……..
Kerna hatiku masih mencintai
Dirimu dengan sepenuh hati…
Tapi ku ikhlas melepaskanmu…
Karena aku manusia biasa…..

Verse 5
Tiada salahku kepada dirimu
Kau buatku sengsara
Kau buat kecewa
Ku Harap ada karma
Yang datang kepadamu……kepadamu






tq to lirik lagu muzika

Batu jed - apakah rahsianya dari segi kesihatan


Assalamualaikum.....
Hari ini tengah belek-belek batu jed kat rantai ni teringin jugak nak tau apa kelebihan batu jed ni.... Walaupun batu ini hadiah daripada ibu tapi sebagai orang melayu kami tak mengetahui apa rahsia dan kelebihan batu jed ini..... Seperti kata ibu, batu jed ini diperolehi oleh seorang saudagar cina Malaysia yang berniaga di negara China.... sempena tanda kesyukuran beliau perolehi anak lelaki ... maka setiap pelancong Malaysia yang mendatangi kedai beliau dihadiahkan batu jed ini....

Kita sedia maklum, batu jed ni popular dikalangan orang berketurunan Cina... mereka jadikan sebagai barang kemas seperti cincin, gelang, rantai dan patung arca perhiasan di rumah...... Orang Cina percaya jade adalah simbol maruah, kemuliaan dan mengukur ketinggian taraf mereka antara satu sama lain... Oleh itu tidak hairanlah.... mereka amat menggemari jed berbanding batu permata yang lain kerana bukan hanya harga yang tinggi tapi kepercayaan batu jade dapat melanjutkan usia dan memberi kesejahteraan dalam hidup mereka....


Tetapi adakah pernyataan ini sekadar mitos atau disokongi oleh kajian saintifik ke atas batu jed ini....Sebagai batu perhiasan, jed sebenarnya terdiri daripada beberapa unsur galian silika yang berlainan dan kaya dengan zink, kalsium, natrium, aluminium dan magnesium serta bahan-bahan kimia yang lain yang diperlukan bagi kesihatan manusia. Berdasarkan hasil kajian sains dan teknologi, bagi mereka yang selalu memakai jed, bahan-bahan kimia tersebut dapat menyerap ke dalam tubuh badan si pemakai menerusi kulit mereka. Hal ini amat berkesan bagi menyeimbangkan fungsi organ penting dalam badan sehingga dikatakan dapat merawat penyakit.

Jenis batu jed ada bermacam-macam. Antaranya terdapat sekurang-kurangnya 106 jenis batu jed yang dikatakan boleh dimakan atau disapu untuk merawat penyakit.

Terdapat juga batu jed yang dapat menerima cahaya matahari pada siang hari dan mengeluarkan sinar itu pada waktu malam. Berdasarkan penyelidikan perubatan tradisional China, cahaya itu berfungsi merangsang sistem kolateral badan untuk menjaga kesihatan manusia. Bagi warga emas yang selalu memakai gelang jed pula, gelang ini dikatakan boleh mengurut pergelangan tangan mereka. Hal ini dikatakan bukan sahaja membantu untuk memulihkan daya penglihatan warga tua, malah boleh menyebabkan mereka merasa semangat.

Berdasarkan catatan daripada buku perubatan purba China, jed juga boleh dikeman dalam mulut untuk membantu merawat penyakit perut, paru-paru dan kerongkong. Kaedah ini juga dikatakan baik bagi menjaga rambut dan mengekalkan semangat.

Sebab itulah, jed dikatakan benar-benar dapat membantu untuk menjaga kesihatan tubuh badan dan melanjutkan usia.... tapi kalau ditanya aku... perbezaan ketara bila pakai jed ni takde la nampak sangat.... tapi kadang-kadang yang aku perasan, batu jed ni boleh menyerap panas badan..... bila badan rasa panas... batu ni pun panas....(suhu badan)....selain itu, warna hijau seakan berminyak pada batu jade ni akan semakin berkurangan... ataupun dia menukar menjadi warna putih .... ntah yer ntah tak ... tak tau la....

oklah... tengah pening nk siapkan entry gold coast lagi ni... daa

Link
Sumber: Kini2u

Penghujung Cintaku – Pasha ft. Adel

Jom kita nyanyi lagu ni... best bangat... Lagu ini diberikan oleh seseorang yang dekat dimata dekat dihati..... Insyallah ini penghujung nya....

Berakhir sudah pencarian cintaku
Jiwa tak lagi sepi
Hati ini tlah ada yang miliki

Tiba diriku di penghujung mencari cinta
Diri ini tak lagi sepi
Kini aku tak sendiri

Aku akan menikahimu
Aku akan menjagamu
Ku kan slalu disisi mu
Seumur hidupmu

Aku akan menyayangimu
Ku kan setia kepadamu
Ku kan slalu disisi mu
Seumur hidup mu

Tiba diriku dipenghujung mencari cinta
Hati ini tak lagi sepi
Kini aku tak sendiri

Aku akan menyayangimu
Ku kan setia kepadamu
Ku kan slalu disisi mu
Seumur hidupmu

Aku akan menikahimu
Aku akan menjagamu
Ku kan slalu disisimu
Seumur hidupmu

Mode : mari hilangkan stress....




Jom makan di Restoren Sri Percik Malim


Selamat pagi Chinta, waduh romatika di pagi-pagi hari yang begitu buta.....
Harini sesaje nk membuang masa untuk review makanan di Restoran Sri Percik... Alamatnya Jalan Malim, Melaka, ... Biase jalan-jalan cari makan dengan kengkawan harini dengan adik-beradik pulak Kakcik and Afiqah order tomyum set (nasi 2 org, ikan siakap masak masam manis, sayur kailan ikan masin, tomyum daging n ayam, telur dadar dan air milo ais tabur) Boy Helmi pulak burger set special dan mee bandung dengan air oren jus (banyak pulak budak ni makan) dan haku amik nasi ayam percik special dgn ABC evolusi seperti pic dibawah ni.....


Apa yang best.... makanan boleh dikatakan sedap... boleh tahan tak begitu menghampakan sangat... walaupun mee bandung dia tak begitu muar sangat tapi still boleh rasa sedap.... suasana yang mendamaikan kerana air terjun yang berhampiran mencetuskan rasa tenang dan best..... (seperti pic di bawah ni) toilet bersih pilihan makanan pun banyak.... bukan saja pilihan banyak tapi portion makanan pun banyak.... puas hati la makan... parking pun banyak xperlu nak parking kat tepi jalan......selain itu wifi juga ade... boleh google-google la bila tunggu makanan sampai tu....


Apa yang tak best.... servis sangat lambat... masa nak order pun kene panggil waiter..... suppose nampak customer diorg dah serve bagi menu.... lepas tu makanan pun lambat... haku dah habis makan nasi ayam dan boy helmi dah abis makan burger set dan mee bandung... air milo tabur dah tinggal suku baru set tomyam sampai.... baru rasa ingat nk blah and cancel tomyam set tu.....
Review makanan... nasi ayam percik tu boleh tahan lah... walau bagaimananpun sup kureng sikit.... ayam boleh la tapi takde rasa WOW sangat lah..... Set tomyam macam biase ada kat kedai biasa.... cuma ikan siakap mungkin digoreng terlalu garing..... burger special xleh nak review sbb xsempat nak rasa dah abis boy helmi pulun.... ABC evolusi pun xde WOW sangat... so-so aje....

Harga bagi set makanan tu semua ialah RM72.00 .....kad kredit tidak diterima ok.... rasanya harganya boleh tahan mahal jugak tapi sebab makanan ok xdelah hampas sangat so rasa boleh lah..... so kengkorang boleh trylah Restoren Sri Percik dan reviewkan sendiri ok....

Berehat lah




AL-KISAH pada masa zaman dulu ada seorang penebang kayu menerima pelawaan daripada seorang majikan untuk memotong pokok di hutannya. Kerana gaji dan kerja yang dijanjikan sangat lumayan, penebang pokok itu bertekad untuk bekerja sebaik mungkin demi membalas budi dan kepercayaan yang diberikan kepadanya.

Ketika mula bekerja, majikannya memberikan sebilah kapak dan menunjukkan kawasan kerja yang perlu dilakukan dalam masa yang ditentukan.

Hari pertama bekerja, dia berjaya menumbangkan lapan batang pokok. Pada petangnya, selepas mendengar hasil kerjanya sangat baik, majikan itu memberikan pujian kepadanya.

“Hasil kerjamu sungguh luar biasa! Saya sangat kagum dengan kemampuan kamu menebang pokok itu. Belum pernah ada sesiapa sepertimu sebelum ini. Teruskan bekerja seperti itu,” kata majikan itu.

Pujian daripada majikannya itu memberikannya motivasi untuk terus melaksanakan kerjanya. Pada keesokan harinya, penebang itu bekerja lebih keras lagi, tetapi kali ini dia hanya berjaya menumbangkan tujuh batang pokok.

Hari ketiga pula, dia bekerja lebih keras lagi namun hasilnya tetap tidak memuaskan bahkan mengecewakan. Semakin hari semakin sedikit pokok yang ditebangnya.

“Sepertinya aku kehilangan kemampuan dan kekuatanku, bagaimana aku dapat terus bertanggungjawab hasil kerjaku kepada majikan?,” fikir penebang pokok itu kerana dia merasa malu dan putus asa.

Dia menghadap majikannya sambil kepalanya tertunduk lalu meminta maaf atas hasil kerja yang kurang memberangsangkan itu. Dia mengeluh kerana tidak mengetahui apa yang terjadi.

Majikan itu bertanya kepadanya: “Bila masanya kamu mengasah kapak kamu?”

“Mengasah kapak? Saya tidak mempunyai masa untuk itu, saya sangat sibuk setiap hari menebang pokok dari pagi hingga petang dengan sekuat tenaga,” kata penebang itu.

“Nah, di sinilah masalahnya. Ingat, hari pertama kamu kerja? Dengan kapak baru yang terasah tajam, maka kamu mampu menebang pokok dengan hasil luar biasa.

“Hari-hari berikutnya, dengan tenaga yang sama, menggunakan kapak yang sama tetapi tidak diasah, kamu tahu sendiri, hasilnya semakin menurun. Maka, sesibuk mana pun kamu perlu meluangkan masa untuk mengasah kapakmu, supaya setiap hari kamu bekerja dengan tenaga yang sama dan hasil yang maksimum. Sekarang pergilah asah kapakmu dan segera kembali bekerja!” perintah majikan.

Sambil mengangguk-anggukkan kepala dan mengucap terima kasih, penebang itu berlalu di hadapan majikannya untuk mengasah kapaknya.

Sebenarnya betullah kata bijak pandai. Istirahat bukan bererti berhenti, tetapi untuk menempuh perjalanan yang lebih jauh lagi dan mencabar. Sama seperti penebang pokok itu, kita pun setiap hari dari pagi hingga malam hari, seolah-olah terjebak dalam kesibukan.

Sibuk, sibuk dan sibuk, sehingga sering kali kita lupa untuk berehat iaitu istirahat seketika mengasah serta mengisi hal-hal baru untuk menambah pengetahuan, wawasan apa lagi soal spiritual, ibadah, soal matlamat supaya kita lebih bermotivasi. Jangan sibuk mencari kelemahan dan kesilapan orang lain, tetapi sibuklah mencari kesilapan sendiri, dengan bermuhasabah, bermujahadah dengan memperbanyakkan membaca.

Dengan ilmu sahajalah kita boleh berada di mana sahaja sebab ilmu yang kita galas tidak pernah membebankan kita. Ilmu bagaimana mengenal Allah mesti diperbaharui, ilmu mengenai kenabian, malah ilmu diri kita sendiri.

Dari mana kita datang, di mana kita sekarang, apa yang patut kita lakukan sekarang di dunia dan selepas ini ke mana kita akan pergi. Semoga tazkirah kali ini kita sentiasa tajam dengan ilmu dan keprihatinan terhadap tanggungjawab seharian barulah hari mendatang menjadi lebih baik dari semalam, dan hari esok lebih baik dari sebelumnya.

Renung-renungkan...

Sumber : Harian Metro

Link

Ombak Rindu review


Tuhan tolong lembutkan hati dia, Untuk terimaku seadanya.... lalalalala.... Syahdu betu lagu OST Ombak Rindu ni... Adira dan Hafiz memang bertaraf pro.... tapi bukan nak citer pasal lagu ni cuma tentang movie ombak rindu.... For your information aku suka review movie yang aku tengok kat wayang je.... walaupun tiada sape-sape sponser.... So Ombak rindu ni antara movie yang latest aku g tengok.... tapi korang jangan ingat aku kaki wayang lak... Kalau rasa nak tengok aku pegi je la.... Dan cerita ini tiada kene mengena dengan hidup aku......

Macamana nak citer yek... rasanya review pasal cinta si Izzah, Haris dan Mila ni dah banyak orang tulis... bersepah-sepah pulak kat internet ni..... So korang mesti dah tau jalan ceritanya..... Aku suka babak kat atas ni.... sebab masa ni Izzah ni dah mula sayang suaminya yang jahat ni...... Lepas tu Hariz pun dah mula sayangkan Izzah... So dari title perempuan simpanan terus jadi kekasih gitu.... Kesian jugak kat Izzah masa Hariz marah-marah suruh gugurkan kandungan padahal Izzah tak mengandung pun.... macam pucat lesi sangat Izzah masa tu..... Kene marah tanpa sebab.....
Scene Mail dengan Izzah ni pun nampak tenang je... cara si mail ni tanya Izzah dah kawen ke belum nampak macam sincere dan romantis gitu.... walaupun Mail ada hati kat Izzah tapi dia pun nak sahabat dia ni bahagia....... Lepas tu boleh pulak si Izzah ni main-main dengan jam hantaran Hariz sampai jatuh dalam air.... Cuak gak bila hilang jam tu.... lakonan Mail @ Bront memang best selamba .... memang macam orang kampung pujaan la...

Babak di atas bukan untuk tontonan umum.... macam terpaksa redha je dengan Hariz ni sebab panggil Tuan hariz Tuan hariz .... pastu disurut urut la sampai ke babak teeeeeet..... Tapi Izzah ni dah kawen pun so dia tak boleh menolak, dia jugak yang minta Hariz nikahi dia... ..... masa sebelum kawen Izzah dia minta perlindungan Allah berulang-ulang kali masa hariz sentuh dia sampai hariz xjadi plak... Scene Izzah ketakutan lari ke tepi pantai, masa tu Hariz bangun tidur tengok Izzah tak ada..... gelabah dia cari Izzah masa tu dia dah saling sayang menyayangi.... Scene masa dia pujuk Izzah tu romantis sesangat dia cakap " Mulai hari ini, jangan panggil Tuan Hariz lagi tapi panggil abang, abangkan suami Izzah" romantiknya sebab rasanya Hariz ni dah sedar yang dia memang sayangkan Izzah.... hihihihi.....
Bila Hariz kawen dengan Mila pulak..... Izzah rasa kecewa.... Dia terpaksa terima madu walaupun dia isteri tiada taraf.... Sedihnya rasa masa ni....dia balik kampung.... Mila pulak asik terhegeh-hegeh je dgn Hariz...Mila @ Lisa Surihani menjayakan lakonan dengan baik sekali ... banyak peningkatan actress muda ni..... walaupun banyak terjerit-jerit tapi Lisa nampak matang, bukan nampak comel macam wajahnya..... babak yang macam best tu masa Mila maki Wafiah kat hospital sebab dia syak Wafiah yang ada hubungan sulit dgn suami nya tetapi Datuk Sufiah pulak jeling kat Izzah..... Sebab Datuk Sufiah tau yang Mila dah salah orang tapi taknak bgtau Mila...... Wafiah pulak jadi mangsa keadaan.....

Plot Hariz sebenarnya bukan anak kandung Datuk Sufiah pun tak berapa dikembangkan.... walaupun begitu Babak kat rumah Pak Dollah yang buat kenduri pergi haji memang menyayat hati.... sebab Hariz betul-betul rindukan Izzah... Masa ni memang sedih tapi aku kool je.....

Oklah ni aku sendiri tengok dan sendiri review walaupun agak tunggang terbalik..... Susah nak tengok movie Melayu kat wayang tapi demi Ombak rindu aku belanja lah staff tengok sesama..... review 4/5
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...