RSS

Adik yg disayangi... my dearest syina afiqah

Afiqah Hai nama saya afiqah... saya sangat istimewa.... saya suka berlari2, menonton cartoon dan bermain internetti..... saya telah membuatkan kak ngah saya melanggan astro ke dalam bilik saya supaya senang saya menyiapkan tugasan saya.... tugasan saya ialah membuat moviemaker daripada selingan-selingan kartun-kartun yang berjenis-jenis dalam astro saya itu..... saya xperlu risau jika ada watak kartun yang sama sebab saya ada banyak kartun channel seperti carton network, disney, nickolodeon dan animax... babak paling seronok dirakan ialah semasa watak kartun dlm tv itu terjerit-jerit...hahahahaha

Jika saya bosan, saya boleh ambil kartun dari youtube..... kerja saya sangat professional..... tetapi menonton kartun dan bermain intenetti serta makan menjadikan saya semakin gemukkkksss... oleh itu saya akan mengajak kak ngah atau emak atau abang boy saya berjogging..... selalunya kak ngah saya tidak mahu berjogging dgn saya......

selain itu saya takut nak makan..... kadang2 kak ngah belikan saya burger mcchicken@ chicken mcdeluxe mcdonald pun berat hati saya nak makan dan akhirnya burger saya kak ngah yang makan...huhuhuhu....
oklah kalo senang saya akan letak movie saya disini...

bye2 adiooos

Fungsi blog dan cara menarik trafik


Kalo nak cerita pasal blogging... Aku rasa saja suka-suka... orang letak nuffnang aku pun nak letak... Fungsi utama tu aku xde la nak heran sangat yelah blog pun hidup segan mati tak mahu walaupun dah agak lama aku berblog... Kadang-kadang aku terfikir gak... best ke orang baca blog kita...yelah kite bukan Kate William yang org dok dahagakan cerita, tunggu aku jadi wakil rakyat la kot org masuk blog aku menghentam habis-habisan..huhuhu..... aku pun jenis xrajin promote blog ni kat mana-mana.... nk update entry pun sekali seminggu macamana nak naikkan trafik...... ada orang memang blog menjana pendapatan dia..... macam kerja yang serius je kan...

Apepun aku nak bagi tip untuk naikkan trafik yang aku ade terbaca

  1. Search engine - kadang-kadang orang mencari maklumat tentang sesuatu dan search engine lah yang diorg tanyakan dulu... kalo korang ade maklumat tu mereka aku jumpe blog korang
  2. Comment blog - korang komen kat blog orang lain terutama blog yang fofular pastu letak url blog korang nescaya blog korang pun akan disinggah paling kurang owner blog yang korang singgah tu... (aku amat jarang gunakan pendekatan itu sebab belum ade masa, insyallah akan datang)
  3. Update selalu - orang suka blog yang rajin update..... (bukan mcm blog aku ni...insyallah akan mengusahakannya)
  4. Join forum - korang letaklah url blog korang kat sinature dan bukak thread best pastu korang juga reply dalam forum tu... kadang-kadang cara penulisan kita buat orang tergerak nak mengenali kita jesteru terbuka lah blog korang tu ( aku lom buat lagi ahaksss)
  5. promote dlm laman sosial korang- yang ni ade... (sila check fesbuk aku yek... tapi memang diakui aku semakin bosan menggunakan fesbuk... huhuhu dah rasa tua kot)
  6. Letak signature email - Korang banyak gunakan email sebagai perantara leh masukkan url blog korang kat email... kdg2 orang bosan-bosan leh jenguk blog korang (aku xbuat lagi kot)

harapnya aku pun leh lah punya masa menggunakan teknik itu untuk menaikkan blog yang hidup segan mati tak mau ni... ahakssss korang pun leh try gak panduan yang tak seberapa ni



Monte Carlo review

Selamat pagi korang.... harini nak review pasal cerita terbaru ni MONTE-CARLO... Alkisahnya niat dihati nak tgk transformer apakan daya tiket sold out..... walaupun midnite movie pun tetap sold out ... itulah penangan TRANSFORMERS 3 ...... Apepun cerita MONTE-CARLO ni pun tidak menghampakan sesuai ditonton semua lapisan masyarakat
Bintang utamanya Salena Gomes (ala yang couple dgn Justin Bieber tu)

Kisah bermula Grace (Salena) yang tamat pengajian mahu melancong ke city of love (Paris) bersama rakan baiknya Emma... Namun demi membaikpulih hubungan adik beradik tiri ibu bapa mereka mahu saudara tirinya (Meg) ikut bersama... Percutian mereka agak kelam-kabut... ditinggalkan bas pelancongan, bilik hotel yang teruk dan lebih teruk dan hubungan mereka bertiga semakin dingin.... Namun juga diselitkan babak2 lucu dan keindahan Paris amat mengagumkan (teringat zaman muda semasa aku melancong di sana)...... sehinggalah mereka bertemu seorang pewaris harta / jutawan yang seiras dengan Grace maka secara tidak sengaja sehinggalah Grace terjebak dalam menyamar sebagai Miss Scott...


Mereka menikmati kehidupan yang mewah dan menaiki penerbangan ke MONTE-CARLO bagi merealisasikan Majlis lelongan amal.... Keadaan jadi kelam-kabut bila rantai BVlgari (untuk lelongan) dikatakan hilang dan Miss SCOTT sebenar yang bongkak dan bengis itu muncul disaat majlis lelongan akan berlangsung......

Cerita ini juga memaparkan hubungan kekeluargaan antara Grace dan Meg yang semakin akrab serta Emma yang terkejut atas kehadiran kekasihnya Owen dari Texas untuk mencarinya.....
Jalan cerita MONTE-CARLO tersusun dan sinematografi yang sangat menarik... permandangan Paris dan MONTE-CARLO yang menawan dan ada sesuatu yang boleh dicontohi dalam filem ini yang juga diselitkan babak-babak cinta


Seronok bila jadi popular seketika hihihi..... apepun xrugi tonton movie ni .....

HSBC amanah platinum card




yeay... harini aku nak balik kampung... hopefully tak ade emergency la... kene replace staff... dah lama sangat tak balik kampung jumpe maktuk .... lebih2 lagi kampung ade kenduri so mesti meriah kampung hari ini....

Cerita tu nanti baru aku citer tapi sekarang nak citer pasal kad kredit hsbc amanah aku ni.... dulu orang kata nak apply kad hsbc platinum ni susah dalam akaun kena ada dlm RM10k... aku pun tak tau sangat ye atau tak.... sebab aku apply terus dapat jek

Nak cerita pasal kad ni selalu buat promotion..... kalau dulu setiap 7 transaksi minimum RM50 akan dapat rebat RM30 sekarang dapat diskaun..... apa yang best setiap bulan mesti ade je promotion.... orang macam aku yang tegar menggunakan kad kredit dalam kehidupan seharian ni memang tak ada masalah la.....

Aku bukan nak promot kad ni tapi dalam banyak2 kad aku prefer kat hsbc..... ni promotion yang sedang berlangsung ..... aku hagak best jugak la sebab promosi ni tak de la... seperti cabutan bertuah ke.... lucky draw ke.... peluang memenangi bla...bla...bla... perkataan peluang tu yang aku susah nak rasa dapat..huhuhu tapi yang ni lain... ko ikut terma dan syarat ko akan dapat.... (kalo xdapat ko komplen ler)

Ok ni adalah promosi sekarang ni

fyi.... aku xberminat dengan peraduan yang ala2 lucky draw tapi peraduan yang kite fullfilled term n condition dia aku rasa berminat sikit wpun xde la best sgt reward tu...
Tapi bagi yang xdapat mendisiplinkan diri dan mengalami masalah boros dan rambang mata bershopping silalah jangan apply kad kreditwalau apepun jenis kredit kad yer.... sebab ia akan menyusahkan hidup korang nanti......

adios
kredit to hsbcamanah

Promotion Mesra Julai 2011







Aku memang tak pandai nak edit gambar ni... bukan kaki blogger la katakan.... nak edit gambar pun xreti apsal la gambar ni xmau turun2.... huhuhu... apepun yang diatas ini adalah promosi dan peraduan... korang boleh ke Kedai Mesra untuk maklumat lanjut....









So, korang best kan dapat harga murah tuk air2 minuman ni... so korang isi minyak dan dapat berjimat dengan minuman terpilih Kedai Mesra tuk bulan Julai

Maklumat lanjut boleh kunjungi
www.mymesra.com.my


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...