RSS

Home Interview


Assalamualaikum...

Ha... harini Intan nak cerita pasal Home Interview... Bermaksud penemuduga datang ke rumah anda untuk menginterview anda dan masa yang sama melihat gaya hidup anda yang sebenar... Maksudnya benar-benar mahu mengetahui sikap dan kehidupan anda melalui gambaran tempat tinggal anda....

Ha...korang penah tak kene interview macam ni... Intan cerita sebab Intan pernah alami.... Untuk sebuah syarikat yang besar mereka mahu calon-calon yang terbaik sahaja menjaga aset dan menjualkan product mereka maka itu yang terbaik sahaja perlu dinilai... Jadi penilaian secara extreme diperlukan

waduh..., ini bukan bermaksud Intan terbaik hokey.... Ada lagi yang terbaik... Tapi kalau korang terpilih untuk sesi home interview  pastikan rumah korang bersih, kemas dan cantik....samada ruang tamu, dapur, bilik tidur, lepas tu Hidangkan makanan makanan dan minuman (tidak perlu berlebih-lebihan takut dicop mahu merasuah)... Pastikan sesi Interview itu nanti tiada gangguan seperti bunyi bising atau pun pencahayaan yang malap... Secara logiknya kita akan rasa lebih tenang bila diinterview di rumah sendiri kerana tempat kita kan.... 

Jadi interviewer ni akan menilai gaya hidup dan sikap kita dengan gambaran rumah kita.....Apa-apa pun keputusan untuk Intan belum keluar lagi.. Doakan yang terbaik okey

Daa

0 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...