RSS

Sentosa Singapura

Assalamualaikum

Ntry harini serba ringkas tentang percutian Intan dan member ke Sentosa Singapura

Tapi kali ni nk inform tentang kekalutan/kekesalan kitorang atau masalah yg kami rasa terjadi semasa berada di sana... samada kami sedar atau tidak sedar

1) area hard rock hotel susah nk cari makanan halal... yg kami jumpa bali thai/mcd/malaysian food street (tak semuanya halal) dlm map pun xstate halal choice restaurant

2)receptionist hard rock hotel tidak explain lbh lanjut/more detail ttg kelebihan penginap hotel (intan beli banyak souvenir hr tanpa disedari intan boleh dpt 25%ke 15%( tak pasti) discount krn stay di hr hotel) tp sbb xtau so rugi kt ctu
Hrp2 lain kali ade list bertulis ttg kelebihan hr hotel customer supaya tiada masalah sebegini

3)stay hotel 5 bintang tp wireless internet is chargeable hoccay ... very kedekut

4)unfriendly rwresort staff myb they know we r malaysian... boleh nmpk beza bila diorg treat pelancong negara lain

5) mkn high class punya restaurant pun wifi xde... even ade signal, minta password "sorry, the wifi is not for public" kata pelayan ittew (haiyoh opis aku yg cikai2 ni pun aku bg wifi free for customer)

6)konpius dgn map... hari 1st smpi kami berpusing2 cari hr hotel padahal dpn mata je...

7)3d2n di hard rock hotel... there is no live band at all...

8)pekerja hr shop tidak amanah... intan beli 2 item in 1 visit but state dlm receipt only 1 item... but we pay for both item.

9)shower gel hr hotel "mandarin jasmine" terasa cair... myb ada campur air...

10)shower low pressure n ade leaking.

11)shower n toilet is separate tp xde lock dan toilet xde air which is uncomfortable for muslim

Since hard rock hotel tu mmber Intan blanje... so Intan xmo komen byk2... dr segi keselesaan kira selesa sgt2... puas hati jugaklah... keadaan hotel pun kemas.. tp agak ralat jugak sbb kami dpt complimentary breakfast tp tidak dijamin halal... so itulah yg dikatakan not a muslim friendly place to stay tp if uoll jenis xkisah its all right...just go on... beautiful place as well...

Oklah nnt Intan sambung lg citer trip sentosa singapore... cuci mata dgn pic bwh ni dulu okey

0 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...