RSS

Induction : FIRST day


Assalamualaikum
Wah... menarik tak pic intan ni... ini mmg tempat favourite nak mkn satay siang2 hari.. nntikn entry intan ttg tempat ni okey
Harini nk cerita tentang diet intan... memandangkn intan bakal berkahwin so xnk lah nmpk lebih besar dari bakal suami... so intan nak start dengan atkin...
Korang nk ckp ape2 korang punya pasallah sebab intan rasa perlu untuk kurangkan at least 20kg agar boleh start jogging, jungle trakking dan buat aktiviti2 yang lain... kalau tak start memang la susah... ibarat bawak beban dgn lemak2 berlebihan ni... kalau da hilang lemak2 ni barulah intan boleh berdiet yg sihat
Oklah menu hari 1 ni mcm carca marba sikit sebab... intsn xsempat beli stok makanan lagi...huhuhh

Breakfast
Nuget 6 ketul
Ayam goreng seketul
Air kosong
Lunch

Ikan kembung kukus
Ikan kembung asam pedas
Air kosong
Dinner

2 biji Omelet
Ikan kembung kukus
1 Grill chicken
2 Patty chicken goreng
Air kosong

Bagusnya
Intan tak minum air manis
Karb kurang tapi myb lebih 20g
Intan tak letih/sugul

Tak bagusnya
Banyak bergoreng berminyak
Kuantiti macam banyak je... sebab nak elak lapar je ni
Mungkin makanan ni byk kolesterol..huhu
Ayam goreng intan tak buang kulit... sebab nmpk yummy sgt
Intan mkn patty tu dlm pukul 10 mlm msksudnya lewat
Intan minum air xcukup 3 liter...owh susahnya
Intan xpegi toilet pun hari ini.... kena byk minum air ni... klu dulu hari xmisss... haha
Berat hari ini: 85kg
Harap2 esok sempatlah nk beli stok makanan sbb xlarat nk mkn telur je ni...
Doakan intan yg terbaik okey...
Thanks... daa

0 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...