RSS

Bunga-bunga ku

Assalamualaikum... Korang pose tak... Intan dah lama tak update blog... seminggu sebelum puasa Intan tak sihat keluar masuk klinik dan hospital farmasi lagik... huhu seksanya... Lepas baik sikit... sakit lagi... dah macam kena sakit mingguan gitu..... Adik-adik Intan dah benggang, yelah kita xsihat nak buat keje pun tak larat so mereka lah kena gantikan Intan buat kerja... So diorang tarik muka masam je lah... Tapi harini alhamdullilah dah ok so Intan sambung entry sambungan entry yang lepas tentang bunga-bungaanku

Satu hari Intan terima panggilan telefon dari seorang penghantar bunga ditempat kerja....

Penghantar Bunga : Hello, saya mahu hantar bunga kat Cik Zulaiha dari En ___.. Sekarang cik dekat mana?
(Intan dah berkerut... aduhai kenapalah dia hantar bunga kat aku lagi ni??? tak suka bunga lah) 
Intan : Takpe lah awak hantar sini dekat office saya kat ________________ saya ada dekat sini.. 
Penghantar bunga : Cik, u tak ada dekat rumah ke?
Intan : Tak adalah, rumah saya tak siap lagi ni.... Takpe saya sign kat office je...
Penghantar Bunga : oklah...oklah... nanti i sampai

Dalam hati ingatkan terima jambangan bunga lah kan..... sebab si dia ni memang minat bunga.... berbeza dengan Intan yang tak minat bunga.... Sekali sampai amik kau dia hantar bukan dengan motor ataupun kereta...dengan 4 wheel drive lagi .... Maka terimalah Intan... Bunga yang lebih tahan lama kerana siap dengan pasu-pasu dan tanahnya.... tarrra



Terima kasih pada Encik ___ yang menghadiahkan Intan 2 pasu pokok daun keladi hiasan 4 pasu bunga kekwa kuning dan oren dan 2 pasu kecil bunga pink dan merah yang Intan sendiri tak tau bunga apa... Huhuhu.... Baguslah sekurang-kurangnya bunga ni takde lah mati seminggu kemudian... kalau mati pun lambat sikit kot.... tapi pasunya besar dan cantik.... Kalau bunga macam ni Intan boleh terima lah menunjukkan takdelah romantik sangat tapi Intan boleh terima...hihihi....


Disebabkan rumah tak siap reno lagi so Intan decide nak letak bunga ni kat office je...depan kedai..... Tak sangka lak ada customer sampai nak beli bunga Intan ni.... Ramai yang ingatkan bunga ni plastik.... padahal bunga hidup tau.... dan ada antaranya yang tanya Intan beli kat mana? berapa harga? .... Erm... tak dapat nak tolong , sebab ni orang bagi...bukan beli... Penjagaan bunga ni just kena rajin siram dan jangan kena matahari terik.... tu je.... Lama-lama cantik lah... Intan pun dah makin minat sikit demi sikit...nanti dah ada rumah berangan nak buat mini garden huhuhuhu.... Insyallah


0 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...